Anja Pairoux – High End Relationship Expert

Relatietherapie

Met mijn jarenlange expertise begeleid ik jou als succesvolle ondernemer naar een leven met diepgaande, ondersteunende relaties. Een goede relatie tilt jou naar een hoger niveau, maar het begint bij jezelf!

In elke relatie zijn er momenten van wrijving, frustratie en miscommunicatie. Dit kan in persoonlijke relaties zijn, maar ook in professionele contexten zoals een samenwerking binnen een team. De vraag is: hoe gaan we hiermee om? Hoe kunnen we deze problemen identificeren, aangaan en oplossen, om zo onze relaties te versterken en te verdiepen?

Anders dan bij relatietherapie of relatiecoaching focus ik op het individu en dus niet op de relatie, waardoor het volstaat dat slechts 1 partner het traject volgt.

Welkom bij het Highly Connected traject, een unieke benadering van relatietherapie. In plaats van ons te concentreren op de relatie zelf, focussen we op het individu, op jou. Ik help je je patronen te herkennen, je communicatieve vaardigheden te verbeteren en je zelfkennis te vergroten. Het resultaat? Duurzame, levensveranderende verbeteringen in zowel je persoonlijke als professionele relaties

Relatiecoaching

Met mijn jarenlange expertise begeleid ik jou als succesvolle ondernemer naar een leven met diepgaande, ondersteunende relaties.
Een goede relatie tilt jou naar een hoger niveau, maar het begint bij jezelf!

Relatieproblemen

Op zoek naar een goede relatiecoach of relatietherapeut?

 • Kleine of grote irritaties in je relatie?
 • Aanhoudende spanningen of het gevoel uit elkaar gegroeid te zijn?
 • Je valt altijd op de verkeerde partner?
 • Je komt altijd dezelfde teleurstellingen tegen bij samenwerkingen?
 • Kleine of grotere frustraties in de samenwerking met je team?
 • Je werd bedrogen door je partner en je wil de relatie nog een kans geven?
 • Je voelt je bedrogen in een werkrelatie (een teamlid, zakenpartner, klant) en wil dit nooit meer meemaken?
 • Jullie kunnen jullie gevoelens niet verwoorden of bespreken met elkaar?
 • Je leeft langs elkaar heen. ‘s Ochtends is het een rush en ’s avonds duiken jullie uitgeput in bed?
 • Je hebt een dominante partner en er is geen harmonie in jullie relatie?
 • Je voelt je emotioneel en/of financieel leeggezogen door je partner of je team en je voelt je er hoe langer hoe slechter door?

Het is de normaalste zaak om opleidingen en coaching te volgen voor je welzijn en prestaties op het werk of in je bedrijf. Waarom maken mensen er dan zo’n taboe van dat het voor privé-relaties not done is om kennis en inzichten over zichzelf op te doen?

Inzicht in je relatie

 • Eerst je eigen zuurstofmasker – je kan alleen maar lief zijn voor je partner als je lief genoeg bent voor jezelf
 • Je kan leren uit en door je relatie(s)
 • Communiceren kan je leren en dat start bij zelfkennis
 • Doorbreek je patronen – je neemt je patronen steeds mee naar volgende relaties als je niets leert
 • Hou focus op jezelf – door disconnectie in je relatie(s) word je verplicht om de connectie met jezelf terug te vinden en jezelf te leren kennen

1 op de 2 huwelijken in België eindigt in scheiding. En dit zijn nog maar de officiële cijfers. Ongehuwde partners die uit elkaar gaan, zijn hier niet in meegerekend. Het aantal relaties die eindigen omdat 2 mensen het maar niet kunnen vinden met elkaar, loopt te hoog op. Dat is zeer pijnlijk, zeker als je weet dat het anders zou kunnen.

Als mensen nog maar eens zouden willen kijken naar hoe het komt dat ze de connectie met elkaar verloren zijn ipv te blijven hangen in het thema waar ze in vastgelopen zijn. In mijn Highly Connected trajecten zet ik er ten volle op in om mensen inzichten te verschaffen in hun eigen persoonlijkheid en verschillen met anderen, hun triggers, valkuilgedrag en hun patronen waarin ze op automatische piloot terugvallen als ze onder stress of spanning komen te staan.

Lees ook mijn blog: De verbinding tussen persoonlijke relaties en zakelijk succes.

Relatietherapie – mijn unieke aanpak

Je relatie of je gezin is net zoals een team op de werkvloer een samenstelling van verschillende persoonlijkheden die moeten samenwerken of samenleven. Je moet je gezin als een bedrijf leren zien en je bedrijf ook eens als een gezin durven bekijken.

Het is fantastisch om te zien hoeveel eye-openers deze insteek al bracht bij ondernemers die hierdoor concreet aan de slag konden gaan om conflicten of vastgelopen communicatie te ontmijnen.

Ik werk op een heel concrete en confronterende manier, in een efficiënt en exclusief Highly Connected traject, naar levensveranderende en duurzame resultaten. Anders dan bij relatietherapie of relatiecoaching focus ik op het individu en dus niet op de relatie, waardoor het volstaat dat slechts 1 partner het traject volgt.

Ik ga alleen van start met de partner en ondernemer die de hulpvraag stelt en zich daarmee ‘coachable’ toont. De ondernemer leert in mijn Highly Connected traject om de focus op zichzelf te leggen en de eigen automatische piloot te veranderen. Dat heeft vervolgens impact op de hele omgeving waardoor de betrokken ondernemer niet alleen een enorme verandering in de privérelatie brengt, maar tegelijk ook alle relaties verandert waar hij of zij deel van uitmaakt.

Ik werk op een manier waarbij ik het grotere geheel in het achterhoofd hou. Door 1 persoon in het leiderschap te zetten, zowel privé als in de business, oefenen we op een middelende manier een positieve invloed uit op het hele systeem en alle relaties rond de ondernemer.

Als je blijft doen wat je altijd deed,
zal je blijven krijgen wat je altijd kreeg.

De mooiste relaties beginnen bij jezelf

Mensen komen meestal in een privé- of zakelijke scheiding terecht doordat ze denken dat ze de andere nodig hebben om aan de relatie te werken. Eén van beide (zaken)partners voelt dat de relatie niet helemaal loopt zoals het zou moeten. Die partner probeert wel aan de alarmbel te trekken, maar de andere partner is te druk bezig met het werk, met het gezin, met klaarstaan voor anderen, …

De andere partner vindt het wat overdreven om in relatietherapie of -coaching te moeten en schrikt zich later een bult wanneer het niet 5 voor 12, maar misschien zelfs al over twaalven is. Twee mensen groeien stilaan maar zeker uit elkaar en voor ze het goed en wel beseffen, staan ze voor een scheiding. Als laatste redmiddel proberen ze de relatie nog te redden via relatiecoaching of een coachingtraject. Maar dikwijls is het dan al te laat. En dat terwijl ik weet dat het anders kan … Mijn hart bloedt als ik merk dat mensen in ontkenning blijven en liever hun kop in het zand steken.

Geloof je niet in relatiecoaching? Dat treft, ik geloof er namelijk ook niet in! Ik zie maar al te vaak mensen die hun vertrouwen in relatiecoaching zijn verloren. Dikwijls zijn het de mannen die er niet echt in geloven. Ze vertellen me dat het bij relatiecoaching te abstract of zweverig blijft en dat relatiecoaching hen bij een vorige relatie ook niet heeft vooruit geholpen. Mijn ervaring heeft me trouwens ook geleerd dat klassieke relatiecoaching met duosessies het minst efficiënt werkt en dan ook het minst succesvol is.

Highly Connected Traject

De sleutel om focus op jezelf te leren leggen.

 • Brengt jou tot inzichten over jezelf en je (zaken)partner,
 • Ondersteunt jou om te ontdekken wat jij te leren hebt in en door je relatie(s),
 • Houdt jou de spiegel voor van de patronen die jij in stand houdt in al je relaties,
 • Reikt jou concrete tools aan om verandering in je leven en je relatie(s) te brengen,
 • Zorgt ervoor dat je een enorm impact hebt op àl je relaties: doordat je de focus op jezelf leert houden, zorg je vanuit innerlijke rust en kracht voor een rimpeleffect naar je gezin, je gezondheid, je fysieke conditie, je financiële resultaten in je bedrijf en ontspanning in je vrije tijd!

Ik werk met heel concrete tools en streef naar een sterke connectie met jou om je op de best mogelijke manier te helpen. Je mag ook duidelijke en confronterende taal verwachten.

Hou je niet van een confronterende aanpak of denk je het te houden op enkel maar wat komen praten? Dan ben je bij mij niet aan het juiste adres. Je gaat bij mij een werkelijk engagement aan, zowel met jezelf als met je relatie(s). Ik confronteer je waar en wanneer nodig. Dit is niet altijd prettig, maar het is vanuit de bedoeling om jou naar je hoogste potentieel te brengen.

Wil je niet geconfronteerd worden met je eigen patronen, dan kan je beter een koffie gaan drinken met een vriend(in) of gaan ventileren bij een therapeut. Echte verandering komt namelijk pas tot stand nàdat je inzicht hebt opgedaan. En inzicht doe je pas op doordat er iemand is die jou durft te vertellen wat je zelf doet en kan veranderen, iemand die jou op je blinde vlekken durft te wijzen, ten goede van jezelf. Ik ben er niet om je gelijk te geven.

Ik ben er om het juiste te zeggen en jou te helpen naar de meest succesvolle en waardevolle relaties waarin je ten volle jezelf kan zijn en je je gesteund en gedragen voelt.