Ontdek de kracht van verbinding in je ondernemerschap

Ontdek de kracht van verbinding in je ondernemerschap

Ben je echt rijk of voel je je leeg van binnen?

Heb je ooit al eens stilgestaan bij deze vraag? Als succesvolle ondernemer heb jij waarschijnlijk al wel wat bereikt waar je trots op kan zijn. Je hebt misschien alle comfort of luxe om het leven te leiden dat je wilt leiden met wat jij graag hebt, wat dat ook mag zijn. En mogelijks kijken heel wat mensen naar jou op. Maar voel je je ook wel écht rijk?

  • Hoe zit het met je binnenwereld?
  • Hoe voel jij je echt?
  • Of weet je niet eens (meer) wat het is om hierbij stil te staan?

Inhoud

Het verhaal van Edward: een ondernemer in de High Society

Zo was er onlangs Edward, één van de ondernemers uit mijn Highly Connected Traject. Hij woont in Londen en heeft een druk bezet leven met vele ‘interessante’ contacten in de High Society wereld. Tijdens onze sessies vertelde hij regelmatig over die contacten waarbij het op het eerste zicht leek alsof hij er voldoening uit haalde. Toch vroeg ik hem een bepaald moment hoe hij zich er écht bij voelde en of er eigenlijk nog iemand was in zijn omgeving die hem kon challengen en inspireren. Toen vertelde hij me in alle eerlijkheid dat hij zich eerder afgestompt voelde en dat er maar één iemand was die hem wat kon uitdagen.

Kort daarvoor had hij op een receptie nog een gesprek met iemand die hem naar zijn mening vroeg over een nieuwe ontwikkeling. Met tranen in de ogen zei hij me: “Anja, it was the first time in years, I can’t even remember when, that someone asked me my opinion and how I felt about it. I hope he didn’t notice, but I started to stutter”.

Eenzaamheid en het verlangen naar oprechte connecties

Edward is écht niet de enige ondernemer van zijn kaliber die zich zo voelt. Heel wat ondernemers voelen zich eenzaam en niet erkend in hun gevoelens. Ze hebben het gevoel dat ze zich sterk moeten houden en iedereen denkt dat ze een olifantenvel hebben. Maar diep vanbinnen verlangen ze ernaar om zich ook eens gesteund en gedragen te voelen. Ze willen niet liever dan compleet zichzelf kunnen zijn en de meest succesvolle en waardevolle connecties te kunnen hebben die deuren voor hen openen.

De sleutel tot echte rijkdom

Rijkdom zit hem in je gevoelswereld, in het feit dat je weet wie je bent en ten volle jezelf kan zijn bij de mensen die jou lief hebben. Om daartoe te kunnen komen, moet je dus eerst de focus op jezelf leren houden. En net dat is wat voor de meeste ondernemers enorm moeilijk is omwille van hun drukke agenda en de vele contacten in hun leven.

Net zoals ik het zelf ook mocht ervaren met mijn team. Ik voel me op handen gedragen door mijn man en kan bij hem met alles terecht terwijl dat vroeger heel anders was. En enkele jaren geleden ontdekte ik dat ik in de samenwerkingen met teamleden altijd opnieuw tegen dezelfde frustraties en kwetsuren aanliep. Door de focus terug op mezelf te leggen, nu ook in mijn business, kon ik terug gezonde keuzes en nieuwe ruimte en energie creëren.

Om succesvol te zijn in zowel je werk- als privéleven, is het essentieel om jezelf te blijven ontwikkelen. Leer van je ervaringen en doorbreek oude patronen die je tegenhouden. Dit zal je helpen om een sterkere en meer verbonden ondernemer te worden, die in staat is om gezonde keuzes te maken en nieuwe energie te creëren in alle aspecten van je leven.

Neem de eerste stap naar een rijker leven

Wil jij leren hoe je op een eenvoudige manier de focus op jezelf kan leggen, zonder nog meer te moeten geven en zonder jezelf weg te cijferen? Vraag een Highly Connected Call met mij om samen te bekijken of en hoe mijn Highly Connected Traject voor jou kan werken.

Als jij je er klaar voor voelt … Hier zijn 3 manieren waarop je kan ontdekken hoe jij zowel in je business als in je privé de meest succesvolle en duurzame relaties kan hebben, zonder er nog meer tijd in te moeten steken en zonder jezelf te moeten wegcijferen: